Tijdelijke dreads

Wil je graag dreadlocks, maar weet je niet zeker of het je goed zal staan? Of vind je dreadlocks leuk maar wil je het slechts voor een aantal weken of maanden? Dan zijn tijdelijke dreads de perfecte oplossing. Bij tijdelijke dreadlocks worden de dreads niet van je eigen haar gemaakt, maar wordt er gebruik gemaakt van synthetisch haar. Wanneer je het beu bent kun je de dreadlocks er weer eenvoudig uit halen en heb je weer je eigen haar terug! Actrice Meagan Good en zangeres Ciara zijn een van de velen die reeds met tijdelijke dreadlocks (faux locs) gespot zijn.

 

Methoden om tijdelijke dreads te plaatsen

Wil je tijdelijke dreadlocks? Dan heb je twee mogelijkheden; faux locs of imitatiedreads.

Faux locs

Faux locs zijn in Amerika al best een flinke tijd populair, en sinds halverwege 2014 ook in Nederland in opkomst. Braids & Dreads was de eerste in Nederland die deze techniek aanbood! Bij faux locs worden er eerst twists gemaakt, dit vormt de basis van de dreadlocks. Vervolgens worden deze twists met plukken haar omwikkeld waardoor er een echte dreadlock-look ontstaat.

Imitatiedreads

Imitatiedreads zijn in 2002/2003 in Nederland op de kaart gezet door Dewi Pechler, kandidate aan de talentenjacht Idols. De zangeres droeg imitatiedreadlocks in vele verschillende kleuren, vaak gecombineerd met een stukje cornrows voorin. Het zijn kant-en-klare dreadlocks, gemaakt van synthetisch haar. De dreadlocks zijn in verschillende kleuren, lengtes en structuren verkrijgbaar. Door middel van een klein aanzetvlechtje wordt de dreadlock aan je eigen haar vast gemaakt.

 

Wat voor haar heb ik nodig voor tijdelijke dreads?

Tijdelijke dreadlocks worden in vrijwel alle gevallen gemaakt van synthetisch haar. Je kunt dreadlocks ook maken van human hair, maar dit wordt meestal alleen gebruikt wanneer permanente dreadlocks verlengd of gerepareerd moeten worden. Omdat tijdelijke dreadlocks toch maximaal zo’n 2 tot 3 maanden blijven zitten is het prima om synthetisch haar te gebruiken. Zo ben je ook nog een stuk goedkoper uit! Imitatiedreads zijn kant-en-klaar te koop. Voor faux locs wordt gebruik gemaakt van het haartype ‘afro kinky twist’ of ‘marley hair’. Bij Braids & Dreads mag je het materiaal voor je tijdelijke dreadlocks zelf halen en meenemen naar je afspraak, maar indien gewenst kunnen wij het ook voor je inkopen.