Crochet braids

Crocheting, beter bekend als ‘crochet braids’, is een techniek die onlangs vanuit Amerika over is komen waaien. In korte tijd is deze methode om extensions te plaatsen erg populair geworden!

Methoden om crochet braids te plaatsen

Grofweg zijn er twee opties als je kiest voor crochet braids, namelijk full head of vixen.

Full head

De meest standaard manier om crochet extensions te plaatsen is de full head methode. Hierbij wordt het hele hoofd voorzien worden van cornrows. Zodoende is het eigen haar volledig weggewerkt en kan er dus ook gekozen worden voor een haartype of -kleur die afwijkt van het eigen haar. Indien de extensions aansluiten bij het eigen haar kan bovenin of voorin een stukje ‘leave out’ opengelaten worden om de bevestiging van de extensions met je eigen haren te bedekken. Nadat het eigen haar is ingevlochten wordt er plukje voor plukje bulk hair aan de cornrows gehaakt. Er wordt gebruik gemaakt van fijne plukjes die dicht naast elkaar geplaatst worden zodat de cornrows er niet tussendoor steken.

Vixen

De zogenaamde vixen methode verschilt bij crocheting niet veel van full head. Het verschil zit hem in het feit dat er bij vixen crocheting een ander patroon vlechten gebruikt wordt. Het hoofd wordt namelijk opgedeeld in vier vakken, waarbij zowel horizontaal als verticaal een strook ‘leave out’ openblijft. Op deze manier worden de cornrows met aangehaakte plukken bedekt met eigen haar en is het niet meer zichtbaar dat er crochet extensions onder zitten.

Wat voor haar heb ik nodig voor crochet extensions?

In vrijwel alle gevallen wordt bij crochet braids gebruik gemaakt van synthetisch haar. De reden hiervoor is dat vanwege de methode van plaatsing dubbelgevouwen, losse haren (ook wel ‘bulk hair’ genoemd) nodig zijn. Deze haarsoort is als human hair erg lastig verkrijgbaar, en indien je het kunt vinden zijn de haren niet ‘remy’ gesorteerd waardoor de kwaliteit sterk verminderd. Daarnaast is het ook prettig als de extensions wat stroever van structuur zijn om te voorkomen dat het losraakt. Crochet braids zijn daarom vooral geschikt indien je sterk krullend haar wilt. Hierdoor is ook meteen de aanhechting minder goed zichtbaar!