Microrings

Microrings worden, zoals de naam al een beetje doet verklappen, bevestigd door middel van hele kleine ringetjes. De ringetjes zijn aan de binnenzijde voorzien van een siliconen laagje waardoor je eigen haar beschermd wordt.

Methode om microrings te plaatsen

De extensions zelf zijn hele kleine plukjes haar die aan de bovenkant samengesmolten zijn. Met behulp van een haaknaald wordt er een plukje van je eigen haar door een microring gehaald. In sommige gevallen worden de extensions zelfs al geleverd met een loop-tool waardoor er geen haaknaald meer nodig is. Het ringetje wordt naar boven geschoven en er wordt een extension aan toegevoegd. Met een tangetje wordt het ringetje vervolgens dichtgeknepen waardoor de extension op zijn plaats blijft zitten. De microring dient altijd op minimaal ongeveer een halve centimeter afstand van de hoofdhuid geplaatst te worden. Dit om te voorkomen dat de hoofdhuid beschadigd of er te veel aan de eigen haren getrokken wordt.

Wat voor haar heb ik nodig voor microrings?

Microring extensions zijn vrijwel altijd gemaakt van human hair. Dit is een stuk prijziger dan synthetisch haar, maar heeft dan ook als voordeel dat de kwaliteit vele malen beter is en het dus ook een stuk langer meegaat. Vaak kun je de microring extensions daarom ook hergebruiken!